Bjelica

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bjelica ulje je dobiveno iz naše istarske Bjelice. Savršen je izbor za sve ljubitelje jakog, gorkog i pikantnog okusa. Svjetlozelena boja te harmonične note artičoke i svježe pokošene trave zavest će vas i ugodno iznenaditi vaše okusne pupoljke.

1 customer review

50,00kn900,00kn

0,1 l0,1 l0,25 l0,25 l0,5 l0,5 l0,75 l0,75 l1 l1 l5 l5 l
Obriši
Add to wishlist Adding to wishlist Added to wishlist

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bjelica ulje je visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupkom. Bjelica ili Bianchera Baioco je 100 % monosortno vrlo dragocjeno ekstra djevičansko maslinovo ulje, dobiveno od autohtone sorte maslina Istarske županije.

Način berbe maslina

Kako bi plod osjetio što manje stresa ručno beremo masline Bjelice (autohtone istarske sorte). Antioksidansi (fenoli) zbog moderne tehnologije i smanjene potrošnje vode ostaju u maslinovom ulju, a ono zadržava svu punoću okusa.

Okus maslinovog ulja

Ulje naše Bjelice savršen je izbor za sve ljubitelje jakog, gorkog i pikantnog okusa. Svjetlozelena boja te harmonične note artičoke i svježe pokošene trave zavest će vas i ugodno iznenaditi vaše okusne pupoljke.

Sparivanje s hranom

Ovo pikantno ulje idealan je začin mesu, ribi, salati i raznom povrću, a posebno se dobro slaže s cvjetačom i jelima od janjetine.

Analiza fenola u maslinovom ulju Bjelica

Polifenoli su aromatični sastojci, prirodni antioksidansi koji djeluju na okus i na očuvanje ulja. Njihova je prisutnost presudna za označavanje ulja visoke kvalitete što objašnjava zašto trebamo preferirati ulja bogata njima.
Analize ulja:
Istarska Bjelica 467 mg/kg polifenola
Slobodne masne kiseline maslinovog ulja Bjelica Baioco:
BJELICA 0,14 %

Skladištenje

Čuvati na tamnom i suhom mjestu pri temperaturi 10 – 18°C.

Nagrade

, , , , , ,

1 recenzija za Bjelica

  1. Misko Macolic

    Vrhunsko istarsko maslinovo ulje! Baioco ima top kvalitetu!

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.